fbpx

Benjamin til JM

Benjamin til JM i styrkeløft

JM 2019.

Benjamin Møller Stougaard, styrkeløfter i klassisk (ingen udstyr) -74 senior, træner for Mie og Emil, bestyrelsesmedlem i Holstebro Styrkesport for styrkeløft delen.

I kan finde mig på Instagram @benjaminmstougaard

Jeg har trænet målrettet for styrke i halvandet år, og JM var mit første officielle stævne. Målet med stævnet var at få 6 eller 9 godkendte løft (alt efter om man spørger mig eller min træner) og kvalificere mig til DM næste år.

Optakten til JM i Horsens

Dagene op til JM var for mit vedkommende en smule presset da jeg egentligt bare har spist og drukket som det passede mig et godt stykke tid i forvejen, så 6 dage inden stævnet vejede jeg 76 kg. Jeg tænkte ikke så meget over det udover jeg havde lidt dårlig samvittighed overfor mig selv, indtil torsdag hvor jeg stoppede med at drikke væske efter 2000, på trods af det spiste jeg stadig lige en pizza. Fredag tænkte jeg en smule over hvor meget vand jeg fik indenbords og stoppede med væske fra 1900. Lørdag fik jeg kun flydende kost i løbet af dagen og meget begrænset med væske, her var jeg møg hamrende presset da jeg ofte får lede cravings på alt der er det mindste usundt. Jeg stoppede med at drikke væske 1800 og sov med to t shirts på. Søndag til indvejningen vejede jeg ind på lækre 73.3 kg, så alt var godt! Hvis jeg ikke var kommet under 74 kg ville jeg blive disket fordi jeg var for tung.

Træstammer, kylling og bænkpres

Det første jeg gjorde efter indvejningen kunne man fristes til at tro var at klæde om, men tro om igen.. jeg spiste en træstamme og begyndte at drikke min smoothie. Efter jeg har fået taget lidt snus, spist en træstamme til og drukket en Nocco skal vi igang med at varme op til squat, mit sidste løft inden jeg skal ind på platformen er på 145 som flyver meget nemt op, så vi fastholder min allerede planlagte åbner på 160 kg som også kommer nemt op. Vi melder ind med 167.5 som også kommer nemt op. Jeg var sjovt nok ikke plaget af nerver på de første to løft, men på tredje bliver jeg lidt for bevidst om der er publikum på, så af en eller anden underlig årsag vælger jeg at slacke på mit opspænd fra starten af, også ville 175 kg ikke op fra bunden af – selvom styrken i benene var der!

Efter squat skulle jeg selvfølgelig spise en træstamme til og noget kylling. Bænkpres opvarmningen var lidt spændende fordi jeg har haft lidt ondt i højre side af lænden når jeg spænder op, men min magiske bold og godt med tryk fik manet det til ro. Mit sidste løft inden platformen var på 105 som også strøg lige op. Vi åbnede på 115 som fik en enkelt (uretmæssigt) rød lampe fordi min ene fod gled lidt. Andet forsøg blev på 122.5 som også

nemt kom op. Sidste forsøg viser vi lidt tænder og går efter en PR på 2.5 kg, jeg får hypet mig godt nok med en Nocco (sponsorer mig please) og massere af dødsmetal, går ind på platformen og får efter lidt kamp vægten op og den blev godkendt.

Drama og stævne PR

Inden opvarmningen til dagens sidste disciplin spiste jeg lige to træstammer og lidt kylling + en Faxe kondi (sponsorer mig please). I dødløft kører alt som det skal og mit sidste løft bliver på 160. Vi åbner på 175 som jeg også får, dog mente min træner retfærdigt nok at jeg dovnede den lidt da jeg skulle have den låst ud. Vi kalder 182.5 på næste som ser MEGET pænere ud. I sidste løft diskuterer min træner og jeg i det minut vi har til at melde ind om jeg skal på 187.5, 190, 192.5 eller 195. Der var mange udspil og vi var ikke enige, så da min træner er lige ved at aflevere sedlen hvor næste vægt står på til speakerbordet får jeg råbt 192.5… jeg fik min vilje! Da jeg skal til at ind er jeg 100% fokuseret og min træners sidste ord er “lige meget hvad slipper du den ikke før den er låst ud”. Jeg fik løftet og en 5 kg stævne PR. Jeg endte på en anden plads og kvalificerede mig til DM.

Miljøet i og omkring styrkeløft er helt igennem fantastisk, folk har det sjovt med hinanden og støtter op omkring hinanden. Derfor kom både Mie og Mathias Brogaard ud og hjalp mig med opvarmningen, vartede mig op og selvfølgelig så mig løfte, hvilket altid er dejligt! Styrkeløft er som sådan ikke en holdsport, men det er det alligevel for vi er alle afhængige af hinandens støtte, både fysisk og psykisk. Da jeg har trænet i et kommercielt center i mange år før jeg kom til Performance Lab kendte jeg ikke rigtigt til hvad et “ægte” løftermiljø var, men på vejen hjem til Viborg efter første træning besluttede jeg mig for at jeg bare VILLE træne i Holstebro på grund af den stemning og de fede mennesker der var. Det hele endte med at jeg rev teltpløkkene op og flyttede til Holstebro – en beslutning jeg på ingen måde har fortrudt. Vil du være en del af dette unikke fællesskab? – meld dig ind med det samme

Mit næste mål er DM i bænkpres i udstyr som enkelt discilplin og selvfølgelig DM i klassisk styrkeløft trekamp (squat, bænkpres, dødløft) næste år.

Læs mere om Styrkeløft her eller på den danske styrkeløfter forbunds officelle side

Læs videre

nyheder du vil finde interessante

Uge 53 – corona træning

Mandag – Simon + Mette Nissen Warm up – FLOW  + EMOM6: 10 Push Ups + 10 T2B/V-Ups/Sit Ups   FOR TIME – 3 Rounds

Julehilsen 2020

Julehilsen fra alle os til alle jer.  2020 har været et år der har budt på rigtig mange hårde men gode trænings timer sammen med