fbpx

Master of sport

Kettlebell i Holstebro

Kettlebell træning i Holstebro

Hvad du har brug for at vide om kettelbell

I PerformanceLab og CrossFit Lageret huser vi Holstebros absolut bedste kettlebell udøvere. Der er verdens, europa og danske mestre, og de træner til dagligt i centeret og er klar til at lærer fra sig.

Kettlebell Sport er en kombination af udholdenhed, teknik og
styrke og ikke mindst den mentale del, der er forskellige dicipliner hvor nogle af dem vare helt op til flere timer.

Hvad er kettlebell?

Kettlebell er en træningsmetoder hvor der primært bruges kettlebells som redskab.  Det er en  jern kugle med et håndtag, der bruges til at svinge, clean and jerke og snatch med. I bund og grund handler det om at få kuglen over hovedet så mange gange som muligt.

Sportsgrenen kan groft set inddeles i to, hvor den ene handler om at løfte/støde en eller to kettlebell til en overhovedet position i
strakt arm i 10 min. Den anden handler i sin grundform om samme discipliner,
men i 30 min Semi Marathon og 60 min Marathon og ja, endda længere som extreme marathon på op til flere timer.

Som discipliner i 10 min konkurrencer ses clean and jerk (long cycle), jerk og snatch (Biathlon) og snatch only. Der konkurreres både med en og to kettlebell alt efter klassens regelsæt, og det handler om at løfte flest godkendte løft på 10 minutter.

I marathon disciplinerne er det de samme discipliner samt half snatch. Dog er det sådan, at hvis man stopper før tid, så slettes ens
rep-tal, altså skal man stå tiden ud for at få godkendt sit resultat – man skal jo også over målstregen i et Marathon for at have gennemført, ikke?

Kettlebell ved konkurrencer vejer alt efter klassen og disciplinen fra 16 til 32 kg. For junior dog 8-12 kg.

De mere specifikke regler kræver mere forklaring end vi kan komme ind på her, men I er mere end velkommen til at spørge en af os ude i fitness centeret.

Frans Bach

Vores dygtige instruktør Frans er verdensmester, europamester og danskmester i sin aldersgruppe. Frans konkurrere for Holstebro Styrkesport og er altid klar til at vidergive sin erfaring indenfor kettlebell. Uanset om det skal bruges inden for CrossFit, traditionelt kettlebell eller noget helt andet.

Vigtige spørgsmål

Ja kettlebell er for alle. Dog er kettlebell for den mere specifikke type, som elsker at nørde med vejrtrækning og teknik.

Nej du behøver ikke medbringe udstyr, vi har alt hvad du skal bruge. Du skal sørge for at have et par indendørs sko, drikkedunk, træningstøj og eventuelt håndklæde hvis du vil tage et bad efter træning.

Alle har en gratis prøvetræning, og du har derfor mulighed for at finde ud af om kettlebell er noget for dig.

Som udgangspunkt kan alle være med på alle vores hold. Dog skal børn under 12år være i følgeskab af en voksen.

Fordomme om CrossFit

Prøv kettlebell i PerformanceLab i Holstebro

Det koster ikke noget