fbpx
PerformanceLab & Crossfit Lageret i Holstebro

Historien om kettlebell.

Kettlebell Sport kan spores helt tilbage til det gamle Grækenland, men i nyere tid udspringer sporten fra Rusland og landene heromkring.

Kettlebell Sport er en kombination af udholdenhed, teknik og
styrke samt ikke mindst den mentale del, hvor man kan blive udfordret.

Sportsgrenen kan groft set inddeles i to, hvor den ene handler om at løfte/støde en eller to kettlebell til en overhovedet position i
strakt arm i 10 min. Den anden handler i sin grundform om samme discipliner,
men i 30 min Semi Marathon og 60 min Marathon og ja, endda længere som extreme marathon på op til flere timer.

Lyst til at læse mere, så kan du læse meget mere på WIKI.

Kettlebell dicipliner.

Som discipliner i 10 min konkurrencer ses clean and jerk (long cycle), jerk og snatch (Biathlon) og snatch only. Der konkurreres både med en og to kettlebell alt efter klassens regelsæt, og det handler om at løfte flest godkendte løft på 10 minutter.

I marathon disciplinerne er det de samme discipliner samt half snatch. Dog er det sådan, at hvis man stopper før tid, så slettes ens
rep-tal, altså skal man stå tiden ud for at få godkendt sit resultat – man skal jo også over målstregen i et Marathon for at have gennemført, ikke?

Kettlebell ved konkurrencer vejer alt efter klassen og disciplinen fra 16 til 32 kg. For junior dog 8-12 kg.

De mere specifikke regler kræver mere forklaring end vi kan komme ind på her, men I er mere end velkommen til at spørge en af os ude i fitness centeret.

Er kettlebell noget for dig?

Er Kettlebell sport noget for mig? Lad det komme an på en prøve – træningen har sine helt klare fordele eftersom kuglen kan bevæge sig
mere frit end f.eks. en vægtstang og kan udføres på forholdsvis lidt plads.

Prøv kettlebell i Holstebro

I PerformanceLab og CrossFit Lageret i Holstebro, træner Holstebro Styrkesport til dagligt her er et par Danmarks – Europa – og Verdensmestre i Kettlebell Sport, samt også nogle helt nybegyndere, så niveauet af træningen kan tilpasses lige præcis dig og dit behov.
Lad os tage godt imod dig, og hjælpe dig igang med træningen!

Meld dig ind lige her: TILMELD DIG