fbpx
PerformanceLab & Crossfit Lageret i Holstebro

Styrkeløft i PerformanceLab og CrossFit Lageret Holstebro Maren der laver bænkpres/ styrkeløft i PerformanceLab og Crossfit Lageret i Holstebro

Styrkeløft eller powerlifting som det hedder på engelsk, er en konkurrence disciplin hvor man konkurrere i 3 forskellige øvelser. Øvelserne er: Squat, dødløft og bænkpres. Konkurrenceformen er en 3-kamp, hvor man løfter så mange kilo, man kan på de 3 løft tilsammen. Udover 3-kamp findes der også enkelt løft i bænkpres.

I styrkeløft konkurreres der på tværs af vægtklasserne igennem et pointsystem kaldet Wilks, som tager udgangspunkt i vægt og kilo. I Danmark er rekorten på Wilks-point 541, samt en total vægt på 750 kg spredt over de 3 øvelser: bænkpres, dødløft og squat.

I styrkeløft er der en del ting, at tage stilling til i forhold til måden, man træner almindelig fitness og styrketræning på. Man løfter ofte meget få gange, men med tunge vægte. Dette gøres for, at øge styrken, og eksplosiviteten.

Der findes mange forskellige måder, at lave de forskellige løft på, men dem vil vi ikke komme næremere ind på her, da det er meget teknisk. Du kan selvfølgelig altid finde videoer på youtube, og her er et forslag til: squat, dødløft og bænkpres.

Styrkeløft forveksles ofte med vægtløftning, men der er stor forskel. I vægtløftning hedder øvelserne man udføre: Snatch og Clean and jerk som er træk og stød øvelser og ekstremt teknisk krævende. Styrkeløft derimod er mere baseret på styrken (sjovt nok). Det kræver også en del teknik, men styrken er det bærende.

I PerformanceLab og CrossFit Lageret har du mulighed for, at forbedre dine løft. Vi har hold hver lørdag, hvor du kan lærer og forstå hvad styrkeløft er. Du vil blive introduceret for de rigtige teknikker, som er mere hensigtsmæssige for kroppen, og du derved undgår skader.

Derudover har vi et stærkt samarbejde med Holstebro styrkesport, som man har mulighed for, at konkurrere igennem.

Vi håber at se dig ude i vores center!