Vægtløftning i PerformanceLab og CrossFit Lageret i Holstebro

Vægtløftning i centeret. Hver lørdag har vi regulære vægtløftningshold, udelukkende med fokus på Snatch og Clean and Jerk.
På lørdagsholdet vil du møde Gustav Wang, Morten Dahl Nielsen og Thomas Bay. De er altid klar til, at guide dig igennem træningen, så du laver gode og rigtige løft.
Det er sjældent at vi laver de faktiske løft, men i stedet er der stor fokus på teknikøvelser og indsatsområder. På den måde vil du også opleve, at du rykker dig hurtigt, fordi man fanger den rigtige teknikken.
Det er også øvelser, som man kan bruge i sin egen træning, og træne videre på i fritiden.

Olympisk vægtløftning

Mikael Nissen øver sin snatch i vægtløftning

Olympisk vægtløftning er en sportsgren hvor der konkurreres i ”træk og stød” (Snatch og Clean and jerk). I bund og grund handler sporten om, at løfte så tungt som muligt.
Konkurrencer består i dag af de to ovennævnte øvelser, hvor man ligger de to tungeste og godkendte løft sammen, i en to kamp.

Vægtløfteren er placeret på et plateau, som ikke må forlades med vægt stangen. Når udøveren bliver kaldt ind på gulvet, har han/hun 1 minut til at lave sit løft. Man har tre forsøg til, at løfte vægten. Hvis det ikke lykkedes at fuldføre løftet, tæller det ikke. Hvis man løfter et godkendt løft, skal man ligge minimum 1 kg på.

Snatch

Snatch er et træk hvor man, med bred fatning ”trækker” stangen fra gulvet, og op over hovedet med strakte arme i ét løft. I snatch er det vigtigt, at man tør “kaste” sig ind under stangen, da man ofte ikke kan trække den højere end brystkassen, og så skal man forsøge, at gribe den i strakte arme over hovedet. Normalt gribes stangen i en dyb squat som stiller store krav til din smidighed.

Clean and Jerk

Clean and Jerk Er et stød, hvor man med smal fatning, løfter vægtstangen op fra gulvet og direkte op foran på skulderne. Man griber stangen i en dyb squat, og laver så en front squat, til man står helt ret i kroppen. Herefter skal stangen stødes op over hovedet og gribes ofte med spredte ben, den ene foran den anden (split jerk).

Vægtløftning er en gammel sportsgren og har sikkert altid fundet sted på den ene eller anden måde. Sporten vægtløftning startede ud i 1800 tallet med, at være noget helt andet end det er i dag. Dengang brugte man kugler, faste vægte, kuglestænger og forskellige vægte og kugler med håndtag. Men i 1972 blev sporten så til den vi kender i dag.

I PerformanceLab og CrossFit Lageret i Holstebro har vi mange rigtig dygtige vægtløftere.

Vi har bl.a. Thomas Bay, som er medejer af centeret og Gustav Wang på 16 år som begge er Danmarksmestre. Gustav og Thomas er også undervisere på vores vægtløftningshold, som er hver lørdag klokken 10:00.

Vægtløftning minder en del om styrkeløft  som du kan læse om her. Folk tager ofte fejl af de to.

Vi håber at se DIG ude i centeret!